Zasady zapisywania i kwalifikowania uczniów do korzystania z obiadów w stołówce szkolnej na rok 2024/2025.
- Odsłon: 770
- Zasady zapisywania do stołówki szkolnej
- Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
- Wniosek o przyjęcie ucznia na obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów (wsad do kotła) 6,50 zł
JADŁOSPIS 13-17.01.2025
- Odsłon: 4
Cyfry przy daniach oznaczają alergeny wymienione poniżej.
PONIEDZIAŁEK
Zupa grochowa 3
chleb orkiszowy, graham, wieloziarnisty, (pieczywo do wyboru) 2
gołąbki mięsno-ryżowe z sosem pomidorowym 1,2,4,9,6,3,8
kalarepa
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, mus owocowy 1 szt.
WTOREK
Zupa pieczarkowa z makaronem 1, 3, 4
shoarma wieprzowa 1,2,4,9,6,3,8 pieczone ćwiartki ziemniaka
dip ketchupowo-śmietanowy 1
surówka z kapusty czerwonej, marchewki, cebuli,
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, pomarańcza 1 szt.
ŚRODA
Fasolka po bretońsku 2
racuchy z jabłkami, mus truskawkowy 1,2,4
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, banan 1 szt
CZWARTEK
Rosół z makaronem 2,3,4
pieczone udko z kurczaka 1,2,4,9,6,3,8
ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną 1
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, mandarynki 2 szt
PIĄTEK
Zupa koperkowa z ryżem 1,3,
ryba po grecku 1,2,4,5,9,6,3,8 ziemniaki
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, jabłko 1 szt.
Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisu. Wszystkie składniki wchodzące w skład potraw są zawarte w księdze potraw u intedentki.
Alergeny:
1.Mleko i produkty pochodne, 2. Gluten, 3. Seler, 4. Jaja, 5. Ryba, 6. Gorczyca,7. Skorupiaki i produkty pochodne, 8.Orzeszki ziemne, arachidowe, 9. Soja i produkty pochodne, 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 11. Łubin i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Mięczaki, 14. Orzechy (migdałowe, laskowe, włoskie, nerkowce, pistacje)