Zasady zapisywania i kwalifikowania uczniów do korzystania z obiadów w stołówce szkolnej na rok 2025/2026.
- Odsłon: 1671
Dokumenty na rok szkolny 2025-2026
- Zasady zapisywania do stołówki szkolnej
- Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
- Wniosek o przyjęcie ucznia na obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów (wsad do kotła) 6,50 zł
JADŁOSPIS 12-14.11.2025
- Odsłon: 1
Cyfry przy daniach oznaczają alergeny wymienione poniżej.
ŚRODA
Kapuśniak z kapusty słodkiej 3,6
chleb orkiszowy, graham, wieloziarnisty, (pieczywo do wyboru) 2
pierogi ruskie 2,4
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, śliwki 2 szt.
CZWARTEK
Zupa jarzynowa z ziemniakami 1,3
zraz w sosie koperkowym 2,4,5,1 ,9,6,3
kasza bulgur sałatka z buraków
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą,
pomarańcza 1szt
PIĄTEK
Barszcz ukraiński 1,3,
chleb orkiszowy, graham, wieloziarnisty, (pieczywo do wyboru) 2
ryba smażona z ziołami 2,4,9,6,3,8,5
ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą.
Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisu.
Wszystkie składniki wchodzące w skład potraw są zawarte w księdze potraw u intedentki.
Alergeny:
1.Mleko i produkty pochodne, 2. Gluten, 3. Seler, 4. Jaja, 5. Ryba, 6. Gorczyca,7. Skorupiaki i produkty pochodne, 8.Orzeszki ziemne, arachidowe, 9. Soja i produkty pochodne, 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 11. Łubin i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Mięczaki, 14. Orzechy (migdałowe, laskowe, włoskie, nerkowce, pistacje)




