Zasady zapisywania i kwalifikowania uczniów do korzystania z obiadów w stołówce szkolnej na rok 2025/2026.
- Odsłon: 1267
Dokumenty na rok szkolny 2025-2026
- Zasady zapisywania do stołówki szkolnej
- Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
- Wniosek o przyjęcie ucznia na obiady
Dokumenty obowiązujące w roku szkolnym 2024-2025
- Zasady zapisywania do stołówki szkolnej
- Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej
- Wniosek o przyjęcie ucznia na obiady
Stawka żywieniowa dla uczniów (wsad do kotła) 6,50 zł
JADŁOSPIS 12-16.05.2025
- Odsłon: 3
Cyfry przy daniach oznaczają alergeny wymienione poniżej.
PONIEDZIAŁEK
Zupa ogórkowa z ziemniakami,3
chleb orkiszowy, graham, wieloziarnisty, (pieczywo do wyboru) 2
naleśniki z serem 1,2,4
mus jagodowy 1
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą,
sok wielowocowy 1 szt
WTOREK
Zupa koperkowa z ryżem 1,3,
placki po węgiersku ,2,4,9,6,3,8
surówka z kapusty kiszonej, marchewki
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, jabłko 1 szt
ŚRODA
Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami 1,3
chleb orkiszowy, graham, wieloziarnisty, (pieczywo do wyboru) 2
makaron z kurczakiem w sosie musztardowym
surówka z marchewki, jabłka
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą,
CZWARTEK
Zupa pomidorowa z makronem 2,3,4
ryba w sosie chrzanowym 2,4,9,6,3,8
ziemniaki, sałatka zielona ze śmietaną
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, banan 1 szt
PIĄTEK
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 1,2,3,
pierogi z kapustą 2,4
kompot, 8,6,3,10,2 woda mineralna z cytryną i miętą, mus owocowy 1 szt
Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisu.
Wszystkie składniki wchodzące w skład potraw są zawarte w księdze potraw u intedentki.
Alergeny:
1.Mleko i produkty pochodne, 2. Gluten, 3. Seler, 4. Jaja, 5. Ryba, 6. Gorczyca,7. Skorupiaki i produkty pochodne, 8.Orzeszki ziemne, arachidowe, 9. Soja i produkty pochodne, 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 11. Łubin i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Mięczaki, 14. Orzechy (migdałowe, laskowe, włoskie, nerkowce, pistacje)